Ny fulltidstrener på plass i jentefotballen!

Frank Ruben Sommerseter Olsen kommer fra stillingen som sportslig leder i Korsvoll, til fulltidsansatt i vår jentefotballsatsning. Les mer om Frank Ruben her!

2018-12-06
steinhoeg

Hvem er Frank Ruben Sommerseter Olsen?

Jeg er en 27 år gammel mann som kommer fra Alta.

Hvordan har din trenerkarriere sett ut?

Jeg startet i Trondheim med å ta NFF C (nåværende grasrottrener). Dette gjorde at jeg ble kjent med flere dyktige trenere og gikk inn i trenerteamet til Nationalkameratene sitt G2002-lag. I perioden i Trondheim var jeg også så heldig å få være trener i Rosenborg BK, hvor jeg bidro både i akademisammenheng, men også inn mot samarbeidsklubber. Jeg holdt da treninger for spillere i alderen 10-16 år.  For å fortsette satsingen på trenergjerningen så gikk veien videre til Oslo og NIH hvor jeg tok bachelor innen trening, coaching og idrettspsykologi med spesialisering inn mot fotballen. Det første året i Oslo jobbet jeg samtidig i Ready hvor jeg var ansvarlig for J2001 og J2002.  Året etter gikk veien videre til Korsvoll hvor jeg tok over G2000, dette ble etterhvert utvidet til å også gjelde G2001 og G19. Etter at bachelorgraden var fullført så gikk jeg over i fulltidsjobb hos Korsvoll som sportslig leder og har vært der de siste årene. Det siste året har jeg også bidratt som hovedtrener på Romsås sitt A-lag på dugnadsbasis. 

Utover selve trenergjerningene så har jeg det siste året deltatt på Vålerenga Fotball Elite sitt trenerutviklingsprogram, mens jeg i 2017 tok NFF trenerveilederkurset gjennom Oslo fotballkrets. Samtidig har jeg også tatt fotballlederkurs 1, 2 og 3, samt deltatt på diverse kurs og foredrag av mindre skala. Dette innebærer blant annet: Leder- og trenerseminar med Sven-Gøran Eriksson, Pre-season periodisation og Youth football med Verhejien og cupfinaleseminaret årlig siden 2013. Videre har jeg planer om å ta både UEFA A-lisens og master innen coaching, samtidig som det selvsagt blir en god del andre kurs for å videreutvikle meg som trener.

Hvem er ditt forbilde/inspirasjon i trenergjerningen?

Det er veldig mange som skiller seg ut i positive retninger på ulike måter her. Mourinho har vært fantastisk på å få det beste ut av en gruppe når han har vært i klubber som ikke har vært favoritter. Klopp klarer alltid å skape en fantastisk forbindelse med spillerne sine. Guardiola klarer å ta fantastiske lag til nye høyder. Den som derimot skiller seg mest ut er Sacchi. Han er blant trenerne som har revolusjonert fotballen og er nok den treneren som har bidratt mest til at høyt press er blitt så populært som det er. Samtidig var han tidlig ute med totalfotballen som er velkjent fra Cruyff og en som mener at laget er det viktigste. Dette medførte at han innførte et strengt treningsregime ovenfor spillerne, samtidig som alle ble behandlet på samme måte uavhengig av om du var stjernespilleren eller den unge spilleren på vei opp.

Til slutt, kan du fortelle hvorfor du valgte Heming, hva du kan tilføre klubben, og hvordan du liker å jobbe?

Heming har gitt meg et godt inntrykk, da gjennom flere intervjurunder og ved at det er en godt drevet klubb som driver spillerutvikling på et brukbart nivå. Samtidig er det flere trenere ansatt i større stillinger som gjør at man får et miljø som bidrar til at man kan utvikle seg videre og ha noen å diskutere fotball med. Samtidig er det veldig mange spillere som ønsker å bli så gode som mulig, samtidig som man også klarer å tilrettelegge for de som spiller av sosiale grunner. Dette sammen med verdigrunnlaget gjør at Heming pekte seg ut som en veldig fin klubb som passer meg godt.

Jeg liker å gi spillerne mye ansvar, det er de selv som bestemmer hvor langt de ønsker å ta fotballen. Det er derfor viktig å tilrettelegge mest mulig for hver enkelt spiller, samtidig som spillerne også får klare roller inn mot laget som helhet. Alle kan bidra på ulike måter og er viktige for laget. Jeg ønsker derfor å veilede spillerne mest mulig slik at de selv vet hva de må gjøre for å nå så langt som de ønsker, samtidig ønsker jeg å bidra til at motivasjonen til spillerne holdes høy gjennom å stimulere til både utfordring og mestring. 

Gjennom flere års studier og mye god praksiserfaring så føler jeg at jeg kan bidra mye for å utvikle klubben som helhet videre. Dette vil naturlig nok være i størst grad ute på treningsfeltet, men også gjennom å ha fotballprater med kolleger og hjelpe til der det er behov. Man har som oftest størst utvikling i samarbeid med andre likesinnede. Samtidig vil ledererfaringen min kunne bidra til at man kan effektivisere endel oppgaver som gjør at en større kan brukes på spillerne slik at de får utviklingen som er ønskelig. 

Vi gleder oss til at Frank kommer skikkelig i gang!


SAMARBEIDSPARTNERE
HEMING FOTBALL