HemAdr FreeRide Jr


Heming Adrenalin Junior Freeride

Junior Freeride gruppen vår har fokus på ski og brett sporten som helhet. Vi lærer oss å kjøre ned fjellet i alle typer terreng , men vi trener også på triks (air and style) på elementer og i parken.


Målgruppen er jenter og gutter fra 12 til 18 år som vill ha det gøy på ski  og samtidig ha ett fokus på å utvikle sine ferdigheter, bygge selvtillit og mestring. For de av utøverne som ønsker å delta på junior konkurranser vil vi også ha et tilbud knyttet til koordinering av deltagelse på freeride junior konkurranser i Norge og 1-2 utplukkede Internasjonale renn for de eldste juniorene.

Barmarkstrening i høst, aug/ sept-des /Heming

I denne perioden trener vi inne både på frittstående og på trampoline for å bygge opp styrke, balanse og koordinasjon. Hensikten med styrkedelen av barmarkstreningene er å gi Juniorene et godt fysisk grunnlag ift de tøffe belastningene kroppen utsettes for på ski  og i trampoline hallen. Trampolinetrening, her trener vi på triks som vi vill klara på snø når vinteren kommer, men med en stor del trening/fokus på å koble sanser og konsentrasjon for å mestre ulike oppgaver. Motorikk for å skape bedre kontroll og balanse i kroppen.

Påmeldingsalternativer / organisering barmarkstrening høst 2019:
For vårens barmarkstrening har vi delt freeride jr i to grupperinger: En yngre jr for de mellom 12-15 (født i 08-06) og en eldre jr for de mellom 15-18 år ( født i 05-02). Det er satt opp to økter pr uke og gruppene vil trene på samme tidspunkt  for å utnytte vår samlede gruppe av trenere, tilgjengelig halltid,samt bidra til lettere logistikk for de familiene som har barn i begge aldersgrupper..

Treningstider finner du her
Påmeldingene vil komme over sommeren og det vil bli varslet når den åpner i august.

Samlinger og konkurranser
For å  gi juniorene muligheten til å lære mer om fjellet, hvordan de velger linjer, kjører trygt i fjellet,  og får en innføring i sikkerhet og skredkunnskap så kommer vi til å ha ulike samlinger, de foreløpig to bestemte er:


- Vierli samling i desember, med primær fokus på park
- Hemsedal i januar der vi har fokus på frikjøring og fjell.

Vi ønsker å inspirere flest mulig til å delta på junior freeride konkurransene og vil for sesongen løpende informere om hva som skjer hvor og som klubb koordinere deltagelser og praktiske forhold knyttet til dette.  Alle i freeride gruppen vil løpende få informasjon via våre facebook grupper (Heming  Adrenal junior freeride) og mail utover høst og vinter.

Januar til April -  i Oslo vinterpark / Tryvann
Her vil vi trene ift alt anlegget har å by på, grunnleggende svingteknikk, skogsløyper, triks i parken, rails, fart og flyt, lek på ski/brett.

Barmarkstrening vår, mai-juni /Heming
Her vil vi gjennomføre tilsvarende opplegg som for barmarkstreningene på høsten, og starter opp denne treningen ifm at Oslo Vinterpark stenger for sesongen.

Øvrig informasjon
For de freeride interessert som er yngre enn 12 år anbefaler vi å delta på Hemning Adrenalin Freeski, Heming Adrenalin Snowboard eller Heming Alpin for å utvikle grunnleggende mestring på ski eller brett. For de som er eldre enn 18 år kan man være med i treningene til de eldste freeski -utøverne.