NM-kvalifisering: Heming 3-2 Grei

Lørdag ettermiddag ble Grei fra Norsk Tipping-ligaen slått 3-2 på Hemingbanen i 2. kvalifiseringsrunde i NM. Det betyr 1. runde og muligheter for folkefest på Hemingbanen!

2019-03-30
andrenh

Etter seier over Rommen på bortebane (1-2) i 1. kvalifiseringsrunde til NM for menn i forrige uke, kom Grei på besøk på Hemingbanen lørdag ettermiddag. Begge disse lagene spiller i Norsk Tipping-ligaen, en liga som ligger rett over vår egen 4. divisjon. Begge lag var svært klare over hva som lå i potten: avansement til 1. runde i cupen!

Lørdagens cupkamp skulle vise seg å starte på en forrykende måte. Allerede før minuttet var spilt tok vår beste menn ledelse 1-0. Mathias Ebbesen og Birger Kinge-Rasmussen kombinerte fint ute på kanten, før sistnevnte slo et godt innlegg som ble stusset i mål av vår mobile midtbanespiller Jan Christian Fjelltun.

Før jubelen hadde lagt seg på Hemingbanen fikk Grei tildelt straffespark etter en forseelse innenfor 16-meteren til de hvite fra Slemdal. Grei-spilleren var sikker fra ellevemeteren og utlignet til 1-1 allerede etter 3 minutter.

Videre utover den første omgangen var det ikke all verden til sjanser for hverken hjemme- eller bortelaget. Grei fikk ikke skapt de store sjansene, og Heming haddde kun noen små visitter inne i boksen til Grei. På overtid av 1. omgang fikk Heming et frispark godt inne på Greis halvdel. Kaptein Jakob Schei slo en presis ball inn i feltet som Eirik Andreas Larsson pirket videre inn i feltet. Etter litt frem og tilbake hælsparket Dhurim Ramadani ballen i mål fra 10 meter! En vakker scoring av midtstopperen!

Etter omtrent 60 minutter fikk Heming en stor sjanse ved Mathias Ebbesen, men dessverre ble det ikke uttelling. Etter 85 minutter fikk Ebbesen sin revansje da han kriget inn 3-1 etter assist av juniorspiller Balder-Bergan Gulli.

På overtid fikk Grei en ny straffe. Hordvik i Heming-buret var etter ballen, men Grei-spilleren var sikker også denne gangen. I de 8 minuttene på overtid pumpet Grei frem alle og enhver på dødballer, og fikk satt et trykk inne i vårt målområde. Til tross for dette så red vi av stormen og avanserer med seier 3-2!

Hvem vi møter i den første ordinære runden blir ikke klart før alle kampene er ferdigspilte. Dette kommer vi tilbake til om en drøy uke. Det er riktig nok lov å håpe på folkefest og Eliteserie-motstand på Hemingbanen!