Påskehilsen fra IL Heming

Det er en forunderlig tid vi lever i. På dager der det skulle yret av liv og glade barn på Hemingbanen, i treningshallene og i solfylte skiløyper og bakker, ligger idrettsanleggene våre temmelig øde. under finner dere en samleoversikt over hvilket tilbud IL Heming har og hvilke retningslinjer som forbundene setter. Vi anbefaler sterkt at dere setter dere inn i dette!

Med ønske om en aktiv og frisk påske!

2020-04-04
einarhoved

Kjære alle medlemmer i IL Heming

Det er en forunderlig tid vi lever i. På dager der det skulle yret av liv og glade barn på Hemingbanen, i treningshallene og i solfylte skiløyper og bakker, ligger idrettsanleggene våre temmelig øde. Vi håper likevel at våre medlemmer klarer å holde seg aktive på egen hånd, og følge med på våre ulike Facebook-sider og Instagram-kontoer, der det med ujevne mellomrom legges ut forslag til treningsprogram og øvelser!

Den siste uken har vært svært hektisk med mye skiftende informasjon. Det er så vidt vi selv klarer å holde tritt med ulike beskjeder fra idrettsforbund, idrettskrets, kommune og helsemyndigheter. Det vi vet, er at det siden onsdag ble tillatt med begrenset organisert aktivitet, under strenge smitteverntiltak, og et generelt forbud mot opphold på idrettsanlegg utendørs ble opphevet. Det har tatt noen dager for de ulike særforbund å kommunisere sine «koronavettregler», men under finner dere en samleoversikt over hvilket tilbud IL Heming har og hvilke retningslinjer som forbundene setter. Vi anbefaler sterkt at dere setter dere inn i dette!

På Heming vil Klubbhuset, Gymsalen og Nye Heminghallen forbli stengt inntil videre. Mange av våre ansatte innen administrasjon og våre dyktige trenere vil fortsatt være helt eller delvis permittert, mens andre i administrasjon og frivillige i styrene følger opp det som må gjøres, og benytter tiden til kjærkomment vedlikehold.

 

For de som gledet seg til påskeutgaven av Hemingavisen, så er denne utsatt på grunn av koronasituasjonen og kommer sterkere tilbake!

Årsmøtet i IL Heming er utsatt og foreløpig berammet til torsdag 28. mai kl 19:00 – så håper vi at det lar seg gjennomføre på sedvanlig vis da.

IL Heming har i mange år hatt en solid drift og sunn økonomi, slik at vi skal klare å opprettholde en minimumsdrift i denne perioden med stengt aktivitet, og vi skal være klare til å starte opp for fullt når den tid kommer. Likevel må vi presisere at idrettslaget finansieres primært av kontingent og treningsavgifter. Derfor gjentar vi oppfordringen fra Peder, leder i hovedstyret:

«Vi ber de medlemmer som ikke har betalt årskontingenten for 2020 til idrettslaget om å logge seg inn på www.heming.no og ordne med det. Der finner du også ubetalte treningsavgifter for den aktiviteten som har vært frem til vi stengte. Kontakt kontoret@heming.no hvis du er usikker på noe.»

 

Om bruk av utendørsanlegg på Hemingbanen:

Det er fortsatt mye usikkerhet om hva slags type aktivitet som er greit og hvilken rolle klubber bør ta for å organisere aktivitet på idrettsbanene. I tiden fremover holder IL Heming anlegget åpent for trening innenfor retningslinjene fra helsemyndighetene, dvs.

  • Maks 5 i grupper (inkludert evt trener)
  • Minst 2 meter mellom alle som er tilstede (internt i gruppen og til andre grupper)

Vi kommer i perioder til å ha fotballtrenere til stede på kunstgresset på mandag- onsdag for å bidra til at reglene om smittevern blir fulgt. Det betyr ikke at vi tar et ansvar som gjør at barna kan sendes til Heming for barnepass, derimot MÅ foreldre eller andre voksenpersoner være med på dugnaden og passe på at aktivitetene gjøres innenfor gjeldende retningslinjer! Er dere i tvil om det egentlig er plass, ber vi dere la være. Det er ikke greit med spill eller andre aktiviteter som gjør at man kommer tett på hverandre!

Dette er et felles ansvar vi har for samfunnet og som gjør at vi kan klare å holde koronasmitten i sjakk, men samtidig klare å holde i gang aktivitet.

Klarer vi ikke dette sammen, risikerer vi at det blir forbudt med trening i grupper og på idrettsflater igjen!

Vi anbefaler alle å sette seg inn i Idrettsforbundets veileder her:
https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/

 

 

For de enkelte idretter, finnes en oversikt over begrenset aktivitet og gjeldende retningslinjene her:

Adrenalin
(Twintip, snøbrett og friski)
Adrenalin oppfordrer sine utøvere til å holde seg i aktivitet, men unngå risiko for ikke å belaste helsevesenet med skader!
Treningstilbud for satsingsgruppene er planlagt oppstart uken etter påske (egen info kommer), og vi håper å starte ordinær trening i løpet av mai.

Se brettvettregler fra Brettforbundet:
https://www.brettforbundet.no/artikler/brettvettregler

 

Alpin
Vi tilbyr barmarkstrening til U14 og U16, info er sendt ut på epost og i Facebook-gruppene. Treningen skal foregå i områder i nærheten av Hemingbanen.

Se veileder fra Skiforbundet:
https://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/nyheter/2020/4/nsfs-koronaveileder/

 

Basis
Vi tilbyr ikke noe organisert tilbud til de minste ennå – følg med på nettsidene for mer info etter påske.
For bruk av hinderløyper og aktivitetsområder, ber vi om at smittevernregler om grupperinger og avstand overholdes, og anbefaler bruk av hansker!
https://www.heming.no/Basis

 

Fotball
Det vil ikke være noe organisert tilbud i påskeuken, vi vurderer oppstart av et enklere tilbud etter påske.Om bruk av kunstgressflater på Hemingbanen, se generell info over, og se ytterligere info på Fotballs nettsider, med lenker til forslag til øvelser:
https://www.heming.no/Fotball.html

Se Fotballforbundets koronavettregler:
https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/fotballens-koronavettregler--retningslinjer-for-fotballaktivitet-under-restriksjonene-mot-spredning-av-koronasmitte/

 

IPU
All trening for Idrett for Psykisk Utviklingshemmede er innstilt inntil videre.

 

Langrenn
Langrenn tilbyr barmarkstrening i grupper (4 + trener) – se påmelding på nettsidene:
https://www.heming.no/Langrenn

Se veileder fra Skiforbundet:
https://www.skiforbundet.no/norges-skiforbund/nyheter/2020/4/nsfs-koronaveileder/

 

Orientering
Turorientering legges ut søndag 5. april, oppsøk nye steder der du vanligvis ikke går. Glimrende aktivitet i korona-påske! 
RABATT for Heming-medlemmer, bruk kode HEMING20.
Se lenke: https://turorientering.no/heming/

Se koronavettregler fra Orienteringsforbundet her:
http://orientering.no/nyheter/aktivitetsinfo-til-klubbene-i-disse-smittevern-tider/

 

Tennis
Vi har åpnet boblene på Gråkammen for spill kun for medlemsfamilier i samme husstand med strenge restriksjoner, se info her:
https://www.heming.no/Tennis

Les informasjon fra Tennisforbundet her:
https://www.tennis.no/samlinger/nyheter/informasjon-om-corona-viruset

 

Terrengsykkel
Ingen aktivitet i påsken, det er fortsatt vinterpause.
Følg med på nettsidene for info om oppstart og påmelding etter påske:
https://www.heming.no/Ovrige/Toppmeny/Terrengsykkel

Om egentrening, se veileder fra Cykleforbundet:
https://www.sykling.no/article/informasjon-ang%C3%A5ende-covid-19-situasjon-til-sykkelnorge

 

Heming Treningssenter
Treningssenteret for Hemings medlemmer må holde stengt som alle andre treningssentere, men vi har anledning til å tilby gruppetrening utendørs. Det krever medlemskap på senteret og påmelding via app MyWellness. Ta også kontakt med din PT for treningstimer utendørs.
Se info på https://www.heming.no/Treningssenter

 

Med ønske om en aktiv og frisk påske!

 

Med sportslig hilsen

Einar Eide-Fredriksen

Daglig leder
IL Heming
Mob: 926 35 045
E-post: einar@heming.no