sverrewk 2017-10-12 12:33:01

Ski

SKI

Fire retningslinjer ved kjøp av ski:

1.       Du bør handle hos noen som kan gjøre riktige valg. Hos Milsluker’n måler vi dine ski med bakgrunn i vekt, teknikk og kondisjon. Vi ønsker at du skal bruke kreftene dine på å komme raskest mulig fra A til B, ikke på dårlig glid eller feste. 

2.       Det viktigste på en ski er spennkurven. Spennet i skien skaper et luftrom mellom snøen og skien der du smører festesmøringen. Denne lommen bør gå fra helen og om lag 30 - 35 cm fremfor tærne. En klisterski vil ha et annet spenn samt høyde og profil på smørelomma enn en tørrsnøski.

Smørelommen må være eksakt tilpasset din vekt og skiferdighet. I utforkjøringer skal spennet i skien sørge for at smøringen får minimal kontakt med underlaget og gir deg maksimal glid. Og i oppoverbakkene skal du med lett kunne trykke ned skien og skape en stor kontaktflate mellom snø og festesmøring.

Å plukke det rette skiene er en aktivitet i grenseland mellom kunst og vitenskap. Hos Milsluker’n baserer vi uttaket på moderne måleapparater og mange års erfaring. Vi måler ut og merker smørelommen for deg slik at du vet hvor du bør smøre ved forskjellige føreforhold.  

Milsluker’n garanterer deg gode ski! Er du ikke fornøyd gir vi deg et nytt par!

 3.       Ikke overfokuser på skiens lengde! Kjøp skiene etter din vekt og skiferdigheter. Lengden er ikke uviktig, men absolutt underordnet skiens spennkurve. Det er harmonien mellom spenn og lengde som avgjør skiens egenskaper. Det er viktig at du oppgir riktig skiferdighet

 Tommelfingerregel for skilengder:

Klassisk        - voksen:               ca 15 - 25 cm lenger enn kroppen.

                       - barn:                ca 10-20 cm lenger enn kroppen

Skøyteski:    - voksen:               ca 10 cm lenger enn kroppen.

                       - barn:                ca 5 cm lenger enn kroppen

 Ikke kjøp ski som barna skal vokse inn i – da kan skigleden bli borte

 4.       Sålen er svært viktig for skienes kvalitet. Sålen skal være lett å smøre og skal ta til seg glider.

De fleste ski med en pris over 1500 kroner har såler som tilfredsstiller disse kravene. Sålekvaliteten korrelerer normalt med pris slik at; dyre ski = god såle = god glid.

Dessverre holder det ikke med en dyr ski for å få god glid. Du må preppe skiene også. Vi på Milsluker’n hjelper deg gladlig med preparering og smøringstips. Vi har også et unikt verksted hvor vi gjør alt fra steinsliping til cera-pulver.


Samarbeidspartnere Heming Langrenn


Følg oss på

Facebook

Instagram