Ungdom og jr i Heming Orientering

Vi har en bred gruppe av ungdoms- og juniorløpere i aldersklassen 13-20 år.

Hovedtrener er Nils Petter Fremming. Han vil ha ansvar for de o-tekniske øktene.  Vi vil også ha rene løpstreninger der Kimme Arnesen vil være ansvarlig for gjennomføring. Trenerne vil også være tilgjengelig for råd og tips både når det gjelder o-teknikk og løpsstyrke på løp etc.

I 2018 vil vi ha faste treninger som følger:

  • Tirsdag: Løpstrening kl. 19 (etter 8.5 – før det er det Oslo City Cup). Oppmøte innerst i Risbekkeveien. Men følg med på Facebook for mulige endringer.

  • Onsdag: O-teknisk trening kl. 18. Sted varierer, følg med på Facebook.

I tillegg oppfordres det til å delta på ulike løpstilbud som Nordmarkskarusell m.m. på torsdager.

I helgene er det en rekke løp som er en sosial og viktig del av klubbmiljøet. Vi anbefaler at alle følger med på terminlisten på Eventor, og på klubbens nettsider og Facebook-grupper.

Ungdommene består av gutter og jenter med varierende ferdighetsnivå, og på trening fokuserer vi både på o-teknikk og løpsstyrke. Gjennom sommersesongen foregår de o-tekniske treningene på et av klubbens kart i nærområdet, eller i samarbeid med en av naboklubbene. Her er det fokus på løping på kart, ofte med innlagte momenter basert på hva trenerne mener ungdommen trenger å forbedre seg på.

For å bli bedre i orientering gjelder det å ta mange poster. Vi fortsetter derfor med 1000-poster utfordringen der klubbens løpere utfordres til å telle postene de tar gjennom hele sesongen og sende inn dokumentasjon på antall poster tatt i løpet av året til klubbens etter årets siste løp, Blodslitet, i slutten av oktober.

Påmelding
Treningen i ungdomsgruppen er omfattende og innebærer en stor satsning fra klubben. Heming Orientering dekker en betydelig andel av den årlige kostnaden, og deltakerne betaler en treningsavgift på 1.900 kr. For dette får deltakerne ukentlige treninger og dekket påmeldingsavgifter til løp gjennom sesongen (minus en symbolsk liten egenandel).

Påmelding og betaling skjer her

Trimtex-cup
For løpere i alderen 13-16 år er Trimtex-cup løpene de viktigste gjennom sesongen. Dette er løp arrangert innen kretsen. Gjennom disse løpene kan man kvalifisere seg til interkretskamp og være med på mye moro og lære enda mer orientering.

Hovedløpet og O-landsleir
Hovedløpet og O-landsleiren er høydepunktet for 14-16 åringene. Her møtes o-løpere fra hele landet til konkurranse, trening og lek. Hovedløpet arrangeres i begynnelsen av august og i 2018 arrangeres det i Kristiansand.

Velkommen til Heming Orientering
Vi ønsker nye o-løpere velkommen til Heming Orientering. For yngre løpere arrangeres det nybegynnerkurs, for nye ungdomsløpere er det bare å stille opp på trening og vi vil sørge for å ta oss ekstra godt av dem slik at nivået ikke blir for høyt. På løp er det klasser for ulike ferdighetsnivåer, og for en nybegynner med litt basistrening er det er ikke vanskelig å delta på kretsløp i nybegynnerklassene for ungdom. Ta gjerne kontakt med noen av oss hvis du har spørsmål om deltakelse på trening eller løp. Du finner e-post adresser og telefonnumre til kontaktpersoner i ulike aldersgrupper under "Hvem er hva" fanen.

Å delta på et o-løp første gang kan være litt vanskelig og vi håper at nybegynnere tar kontakt med trenerne eller en annen i klubben slik at vi kan guide dem gjennom rutinen på et o-løp. Vi oppfordrer nyinnflyttede familier i Heming Orienterings område som er interessert i o-idretten til å ta kontakt med oss. Vi tar imot nye løpere hele året og det er bare å ta kontakt basert på kontaktinformasjonen på våre nettsider, eller med styret på e-post.

Kalender

Mars
MTOTFLS
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031