Boblene åpnes for spill 4. april

Heming Tennis har i tråd med de nye retningslinjene til NIF og NTF besluttet å åpne for spill i boblene under strenge regler og retningslinjer. 

Dette gjelder KUN for medlemmer og KUN for de som bor under samme tak (familie).

 

2020-04-03
acvalle

Kjære Heming Tennis-medlem,

 

Dette er utfordrende tider for oss alle. Vi står ovenfor usikkerhet og mange er bekymret for egen og familiens helse. For alle vi som er interessert i tennis er det selvfølgelig synd at baner har vært stengt i tråd med lover og forbud som har vært satt for idretten og fritidsaktiviteter.

 

NIF og Helsedirektoratet har laget en ny veileder med råd til idretten som åpner for mer idrettsaktivitet: 

https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/NIFs-anbefaling-til-utovelse-av-idrettsaktivitet/

 

Grunnregel for organisert idrett er maks 5 personer og to meters avstand. I tillegg er de spesifikke på at ingen skal ta på samme utstyr med hendene. Basert på dette anbefaler NTF ikke tennis- eller padelspill i perioden vi er inne inn akkurat nå under Koronakrisen. Grunnen til dette er utstyret, derav ballene, kan være smittebærere. Unntaket er hvis man spiller med mennesker som bor under samme tak (familie). 

 

Heming Tennis har i tråd med dette besluttet at vi åpner for spill i boblene 4. april (og ute når banene blir klargjort) KUN for medlemmer med følgende begrensninger, regler og retningslinjer:

 

 • Alle må følge smittevernregler som er hovedprioritet. Dette betyr bl.a. ingen direktekontakt med overflater og fellesutstyr, tilgjengelig antibac og regelmessig vask av benker, dører etc.
 • Hvis du ikke er frisk/i karantene osv. skal du IKKE spille. Se regler her: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/rad-og-informajon-til-befolkningen-om-nytt-koronavirus-coronavirus-2019-nco/
 • Kun spill på banen med familie/mennesker man bor i samme husstand med uten unntak. 
 • En voksen skal være til stede til enhver tid (2006 og yngre). Dvs. har du to barn kan du ikke sende dem ned for spill uten å være med selv. Foreldre trenger ikke selv spille, men du må være tilstede.
 • Kun singlespill på en bane evt. med en voksen, og 2 meters avstandsregel fra andre medlemmer (på vei inn/ut osv)
 • Hver time blir 50 minutter slik at ikke det skal være dobbelt opp med medlemmer i boblen samtidig. Timen vil derfor vare fra 5 over til 5 på hel. 
 • Garderober og toaletter vil være stengt. 
 • Samme regler gjelder innendørs og utendørs på mini/ballvegg. 
 • Vakter/stikkprøver vil bli satt opp for at alle følger disse reglene. 
 • De som har faste timer i boblen vil få beholde disse, men da med forbehold om at de spiller med et familiemedlem. Deles timen av flere familier, må de avbestille den i sporty og få tilbake klipp eller ha en fordeling som gjør at de deler på banen fordelt utover i ukene som kommer. 
 • Banebooking vil gjelde boblene nå som for bane 5 i utendørssesongen. Du får booke en time av gangen og kan booke ny kun først etter at du har spilt.
 • Samme regler gjelder for booking som vanlig, at man kan bruke klipp i helgene men må betale utenom.
 • Utebanene 3,4 og 5 åpner etterhvert, og vil også bli lagt inn i bookingsystemet som bane 5. Dette vil gjelde inntil videre og vi håper å kunne ta ned boblene om ca 2 uker. 

 

Voksne er individuelt ansvarlig for å overholde alle reglene. Det er kritisk at alle forholder seg til disse, ellers risikerer vi at alt blir stengt igjen og det ønsker ingen av oss. Hallen forblir stengt.

 

Vi sender ut ny e-mail med tid når bookingsystem er oppe og når vi vet at alt er klart for spillDa er det bare å begynne å booke en time og glede seg over at man i alle fall kan spille med noen i familien. Inntil videre vil det ikke være åpent for organisert trening. Vi jobber med muligheten for et begrenset tilbud til turneringsspillere etter påske, men vi må først få klargjort regler med NTF og NIF. Kontingent faktura vil sendes ut over påske når vi vet mer om situasjonen. 

 

Alle har sikkert mange ideer og forslag til andre måter å løse dette på, men det meste har allerede vært oppe i styret i Norges Tennisforbund og dette er deres retningslinjer i avtale med NIF og de må vi bare følge. Det vil også kunne være noen lokale tilpasninger og kommunale lover og regler som gjør at tolkninger og tillatelser ikke blir helt like mellom alle klubber og man skal være forsiktig med direkte sammenligninger.  

 

Heming minner om at alle medlemmer må følge smittevernloven, og generell advarsel om at klubber som ikke overholder dette, vil bli stengt for aktivitet. Hvis ikke vil man ødelegge for hele idretten ved at det kommer nye innstramninger som det det har vært tidligere. 

 

Vi håper med dette at vi bidrar til en kjærkommen men begrenset aktivitet for medlemmene som man kan benytte seg av med respekt for situasjonen vi befinner oss i. Til tross for at dette blir en annerledes påske, håper vi likevel dere nyter ferie og varmere dager i byen. Ta vare på dere selv!

 

Beste hilsener fra Heming Tennis


Samarbeidspartnere Heming Tennis


 

Aktiviteter

21.06.2021
Tennis Sommerleir uke 25

08:45 - 15:00

Heming tennis/Heminghallen

21.06.2021
Sommerleir uke 25 tilleggsinfo

09:00 - 15:00

Heminghallen og uteanlegget

28.06.2021
Tennis Sommerleir uke 26

08:45 - 15:00

Heming tennis/Heminghallen

09.08.2021
Tennis Sommerleir uke 32

08:45 - 15:00

Heming tennis/Heminghallen