snowboard
om snowboard
Snowboardgruppen i Heming har fokus på brettlek, variert trening, mestring og samholdet knyttet til en fantastisk aktivitet – nemlig snowboard.
Gruppen er i stor vekst, noe som gjenspeiler den brede aldersfordelingen og hvilke nivå medlemmene befinner seg på. Høst- og vårtreningen har primœrt ett hovedfokus; Å gjøre seg klar for det som skjer på vintertreningen.
Rom for «alle»
Snowboardgruppen i Adrenalin har rom for «alle» som trives med brett under beina. Dette er en gruppe for de som ønsker om å være en del av et miljø der fokus er på både treningsiver, lek og resultater. Alt fra «småttiser» på 8 år til mer «erfarne» unge opptil 18år. Den individuelle utvikling tilknyttet denne type aktivitetsform er veldig ulik. Av hensyn til alder, sikkerhet og motorisk modenhet tilstrebes det hver sesong å tilpasse treningen så godt som mulig for gruppen(e).
En sosial arena med metodisk struktur
Gruppen er en sosial treningsarena som er ”løs i snippen”, men underlagt nokså bestemt struktur. Det er spesielt fokus på treningsformer med mest mulig overføringsverdi til idretten. Dette sees på som en viktig del for å bli bedre på snowboard.
Høsttreningen foregår både i Heminghallen og i SNØhallen i Lørenskog. I Heminghallen vi stort fokus på å utvikle kroppens potensiale iht styrke, motorikk, balanse og koordinasjon. At vi har trening på SNØ gir gjengen vår evne til å oppnå brettfølelse på snø før vinteren starter. Vi har stor variasjon i treningsinnhold på barmark, noe vi ser på som grunnleggende for individets utvikling.
Vårtreningen foregår for det meste i Heminghallen.
Om vinteren holder vi til i Oslo Vinterpark. Les mer om treningene våre i treningsinnhold.
sesong & arena
Høst (aug – des) – og Vårtrening (apr – juni) – Barmark i Heminganlegget og snowboard på SNØ
Barmarkstrening på høst- og vårtrening består av 1x økt i nye heminghallen og 1x økt på SNØ ila uken.
I heminganlegget trener vi for det meste innendørs. Både frittstående og trampoline for å bygge opp styrke, balanse/koordinasjon, visualisering etc.
Styrke; Består gjerne av både to- og ettbeinsøvelser, isolerte mage/ryggøvelser og en del øvelser for stabilitet både for bein, og overkropp. Dette er viktig for generell robusthet og «ståimot» evne for å kunne tåle belastningen som hopp, landinger og fall kan føre med seg. Det er mange elementer forbundet med snowboard som utøverne må etterhvert mestre ettersom de utvikler seg på brettet. Å gi gruppen et godt fysisk grunnlag ser vi som en sentral del i treningen vår.
Balanse; Vi trener/utfordrer ofte i ytterpunkter og på forskjellig underlag på barmarkstreningen. Dette for at gjengen ikke skal bli «vippet av pinnen» når de skal håndtere rails eller landinger som ikke er like rene som man håper på. Balansetrening gir stor overføringsverdi i alle typer elementer på brett og annen idrett.
Koordinasjon; Ved å trene koordinasjon vil ofte utøveren vite hvor han/hun er, og hvor de er på vei til selv eller hvordan man skal gå fra a-til b i et triks. Vi kan ofte gi sammensatte og noen ganger komplekse øvelser som stiller krav til koordinasjon og planleggingsevne for utøverne. Vi trener mye på å spinne alle veier, både switch/vanlig, variere på hvilke bein man lander på og corks/flips. Treningen har innslag av trampoline, airtrack, trampett o.l.
Visualisering; Visualisere er noe mange av utøverne gjør, selv om de ikke alltid tenker helt over det. Å kunne bli bevisst på visualisering er en ekstremt viktig del av tilnærmingen til å lære nye triks og utføre triks de kan med annen variasjon. Ved å se på andre eller ved hjelp av video, kan man ofte gå gjennom trinnvis for å forstå hvordan man skal klare nye triks.
På våren blir tiden brukt til å reflektere over vintersesongen som er fullført. Her kan utøverne begynne å tenke gjennom nye personlige delmål/ hovedmål før høst-sesongen starter. Dette kan de begynne å jobbe med inn mot kommende vintersesong. På den måten har vi alltid en «rød tråd» gjennom året. Vårtreningene består av tilsvarende fysisk opplegg som for barmarkstreningene på høsten, men i litt mer generell tilnærming til øvelsene vi gjennomgår. Fokus her bygger mye på teknikk og utforsking av nye øvelser som man kan bygge på gjennom sommeren og som blir mer satt i system på høsten.
Vårtreningen starter opp etter Oslo Vinterpark stenger for sesongen.
Vintertrening – Snowboard i Oslo Vinterpark (jan – påske)
I denne perioden vil snowboardgruppen trene på triks i parken. Gruppene holdes til vanligvis til 10stykker per trener. Gruppene deles ofte inn etter forskjellige nivåer eller hvor treneren ønsker de skal kjøre den dagen. Treningen består av et overordnet fokus på hopp, rails og pipe/buekjøring. Riktig tilnærming til elementære ferdigheter som f.eks. optimalisert utførelse i «inn-run», hvilke kant man skal ligge på i pipen, utganger av hopp/ inn på rails og forskjellige «grabs» kan hjelpe alle til å bli en bedre brettkjører på sikt.
Viktigst av alt, vi glemmer ikke den uroganiserte aktiviteten og VIKTIGHETEN av LEK på brett
En del av SB-gruppen deltar på Norgescupene i regi av Brettforbundet. Kids, yngre jr., jr og Open klasser kan stille. Meld fra til trenere om dette er noe som kan være interessant å bli med på.
NB! Nødvendige ferdigheter for å delta på vintertrening og SNØ..
Opplegget vårt på snø krever ikke at man kan masse triks fra før. Derimot må man ha grunnleggende snowboardferdigheter som utgangspunkt. Dette betyr at du SKAL kunne mestre å svinge, holde følge med flere personer i høy hastighet. Det hjelper å ha vært borti litt småhopp og bokser/rails i bakken.
Vi har dessverre ikke trenerressurser for å følge opp våre medlemmer 1 og 1 om vinteren. På vintertreningene kjører våre medlemmer i grupper på alt mellom 5-15personer. Det er viktig at alle holder følge med gruppen de kjører med for at ingen faller bak!
Om målet er å lære grunnleggende ferdigheter som brems og svinging, vil utøveren være tjent med å starte først på en tilpasset snowboardskole eller ta private timer på egenhånd.
Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen når de er klare for å utvikle seg i parken!
*Informasjon blir sendt ut på mail og oppdatert på våre Facebooksider. Her gjelder det å følge med før sesongstart.
terminliste
Terminliste for Brettkvelder på SNØ ila høsten 2023 finner du her;
Terminliste for kommende vintersesong 2024 ligger her: