rogerf 2018-03-05 11:00:44

Om terrengsykling i Heming

I Heming sykkel legger vi til rette for at barna kan ha det gøy på sykkel på morsomme stier rundt i vårt nærområde. Vi legger ikke opp til noe konkurransepress eller utstyrshysteri, vi er derimot opptatt av at barna i løpet av våre treninger skal oppleve en kombinasjon av utfordringer, mestringsfølelse og å være fysisk slitne (med et smil om munnen!) etter endt trening.

Hvem kan delta? 

Fra og med i år vil vi tilby terrengsykkeltrening også for 2014-kullet slik at alle medlemmer i Heming født 2007-2014 er velkommen. For at alle skal få glede av terrengsykkeltreningen, bør de yngste barna kunne bremse, gire og sykle ned en fortauskant. Det er ikke behov for dyr sykkel, men barna trenger sykkel med gir, gode bremser og må bruke hjelm. For de yngre årskullene er ikke støtdemper viktig, prioriter heller en lett sykkel med gode knastedekk.

For de eldre aldersgruppene som allerede har syklet noen år på sti er ferdighetsnivået høyere og det vil kreve mer å være med, men vi oppfordrer sterkt alle som har lyst til å bli med og prøve seg. Klikkpedaler er ikke et krav, men det vil hjelpe mye for å henge med når man behersker dette. Vi setter pris på at foreldre tilbyr seg å være med i baktropp inntil barna er trygge og mestrer det grunnleggende.

Sykkelen må for alle årstrinn være i god stand og klargjort før hver trening for å unngå havari som tar tid for trenerne eller i verste fall kan medføre ulykker. Alle bør også ha med egnet reserveslange til sin sykkel.

Hvordan trener vi?

Vi øver på stier i nærområdet for flyt, balanse og individuell mestring kombinert med naturlige intervaller og stafetter/runder med mer trøkk. Sesongen avsluttes med et uhøytidelig klubbmesterskap hvor vi alle aldersgrupper samles og konkurrerer i ulike løyper. Se film fra klubbmesterskapet i 2018 her: (klikk på bildet for å se videoen)

KM%202018%20gruppebilde-lowres.jpg

Tid, sted og påmelding

Treningene foregår primært i enten området Gaustadskogen/Vettakollen/Sognsvann eller Midtstuen/Holmenkollen.

Foreløpig informasjon om treningsdager, tider og oppmøtesteder for 2021

Påmelding til Heming terrengsykkel 2021-sesongen

Ritt

Heming sykkel er meldt inn i Norges Sykkelforbund og medlemmer kan derfor representere klubben i ritt. Kalas Cup arrangeres på onsdager gjennom sesongen og er et hyggelig lavterskeltilbud. Når barna har fylt 13 år må det kjøpes egen lisens (helårslisens eller engangslisens) for å delta i ritt. Sesongen avsluttes med klubbmesterskap og sykkelfest i slutten av september.

Heming sykkeltøy

Informasjon om neste bestillingsvindu for klubbtøy vil bli lagt ut på hjemmesiden og bli sendt pr epost til påmeldte deltakere.

Sykler og utstyr

Vi har en veileder med tips for valg av sykkel/utstyr for de yngste, her står også nyttige tips som er aktuelle også for de eldre. Last ned denne ved å trykke her.

Bull Ski og Kajakk er sponsor for Heming Langrenn og ved å oppgi at du er Heming-medlem vil du kunne få noe rabatter i deres butikker. 

Spørsmål eller ønsker du å bidra som trener/hjelpetrener?

Kontakt Randi Torkildsen på randi.torkildsen (att) gmail.com eller på mobil 454 11 830.