rogerf 2018-03-05 11:00:44

Om terrengsykling i Heming

I Heming sykkel legger vi til rette for at barna kan ha det gøy på sykkel på morsomme stier rundt i vårt nærområde. Vi legger ikke opp til noe konkurransepress eller utstyrshysteri, vi er derimot opptatt av at barna i løpet av våre treninger skal oppleve en kombinasjon av utfordringer, mestringsfølelse og å være fysisk slitne (med et smil om munnen!) etter endt trening.

Hvem kan delta? 

Fra og med i år vil vi tilby terrengsykkeltrening også for 2017-kullet slik at alle medlemmer i Heming født 2007-2017 er velkommen på trening. For at alle skal få glede av terrengsykkeltreningen, bør de yngste barna kunne bremse, gire og sykle ned en fortauskant. Det er ikke behov for dyr sykkel, men barna trenger sykkel med gir, gode bremser og må bruke hjelm. For de yngre årskullene er ikke dempegaffel viktig, prioriter heller en lett sykkel med gode knastedekk.

For de eldre barna som allerede har syklet noen år på sti er ferdighetsnivået høyere og det vil kreve mer å være med, men vi oppfordrer sterkt alle som har lyst til å være med og prøve seg. Klikkpedaler er ikke et krav, men de eldre barna vil ha stor nytte av å beherske dette. Vi setter pris på at foreldre tilbyr seg å være med i baktropp inntil barna er trygge og mestrer det grunnleggende.

Sykkelen må for alle årstrinn være i god stand og klargjort før hver trening for å unngå problemer som tar tid for trenerne eller i verste fall kan medføre ulykker. Alle bør også ha med egnet reserveslange til sin sykkel.

Hvordan trener vi?

Vi øver på stier i nærområdet for flyt, balanse og individuell mestring kombinert med naturlige intervaller og stafetter/runder med mer trøkk. Sesongen avsluttes med et uhøytidelig klubbmesterskap hvor vi alle aldersgrupper samles og konkurrerer i ulike løyper. Se film fra klubbmesterskapet i 2018 her: (klikk på bildet for å se videoen)

KM%202018%20gruppebilde-lowres.jpg

Tid, sted og påmelding

Treningene foregår primært i området Gaustadskogen/Vettakollen/Sognsvann eller oppover mot Frognerseteren.

Informasjon om treningsdager, tider og oppmøtesteder for 2024

Påmelding til Heming terrengsykkel 2024-sesongen

Ritt

Heming sykkel er meldt inn i Norges Sykkelforbund og medlemmer kan derfor representere klubben i ritt. Kalas Cup arrangeres på onsdager gjennom sesongen og er et hyggelig lavterskeltilbud i Oslo-området. Når barna har fylt 13 år må det kjøpes egen lisens, se nedenfor. Sesongen avsluttes med klubbmesterskap og sykkelfest i slutten av september.

Lisens/forsikring

Når barna har fylt 13 år må det kjøpes egen lisens (helårslisens eller engangslisens). Vi anbefaler helårslisens siden denne er rimelig (kr 200) og også dekker turer og trening i tillegg til konkurranser. Barn til og med 12 år er forsikret gjennom idrettens barneidrettsforsikring, men man kan likevel registrere seg for gratis lisens. Les mer om lisenser på NCF sin hjemmeside.

Heming sykkeltøy

Informasjon om neste bestillingsvindu for klubbtøy vil bli lagt ut på hjemmesiden og bli sendt pr epost til påmeldte deltakere.

Jentetrening

Vi tilbyr i år egen jentetrening for jentene i 2014 og 2015-gruppen. Treningen skjer samtidig som øvrig trening (dvs mandag kl 18-19) men foreløpig kun i oddetallsuker og med første start mandag 8/5. I partallsukene trener jentene felles med guttene. 

Sykler og utstyr

Vi har en veileder med tips for valg av sykkel/utstyr for de yngste, her står også nyttige tips som er aktuelle også for de eldre. Last ned denne ved å trykke her.

Milslukern er sponsor for Heming Langrenn og ved å oppgi at du er Heming-medlem vil du kunne få rabatt på mye av butikkens sortiment.

Spørsmål eller ønsker du å bidra som trener/hjelpetrener?

Kontakt Heidi Tamminen Egge på heidi_t_egge@hotmail.com eller på mobil 47 46 66 47.

 

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket