Nyheter

Velkommen til o-trening for 11-13 årsgruppen (født 2010-2012) høsten 2023.

Høstsesongen starter mandag 21.august kl. 18:00-19:15 ved Øvresetertjern.

 

 

16.03.2023
- GuroH

 

Velkommen til o-trening for nybegynnere – barn i alderen 9-10 år (født 2013-2014).

Høstsesongen starter mandag 21.august kl. 18:00-19:15 ved Øvresetertjern.

 

16.03.2023
- GuroH

Årets klubbmesterskap i orientering arrangeres fra Voksenåsen torsdag 7.september kl 18.00

 

21.08.2023
- GHarstad

 

 

 

Heming orientering inviterer til KM sprint individuelt lørdag 22.april kl 11 og KM sprintstafett søndag 23.april kl 11.

 

Arena begge dager er på Huseby skole.

 

Det individuelle løpet går på et helt nytt kart over Ullernsåsen.

Stafetten går på kartet Hovseter som ble brukt under NM sprint 2021.

I det individuelle løpet er det klasser for alle aldre og for nybegynnere.

I stafetten er klassene 11-12 år, 13-16år, 17 år og eldre (junior/senior) og veteran (minimumsalder for 4 etapper er 150 år).

Hvert lag skal bestå av to eller tre løpere.

 

Finn frem løpsskoene, kompasset  og meld deg/dere på!

 

Påmelding individuelt:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/17589

Påmelding stafett:

https://eventor.orientering.no/Events/Show/17590

 

Har du ikke Eventorbruker kan du også melde deg på til orientering@heming.no

 

Velkommen

 

16.04.2023
- GuroH

Kommende helg arrangerer Heming Orientering NM i sprintorientering, med tre ulike øvelser fordelt på tre dager. Vår egen nybakte verdensmester Kasper Fosser skal delta og kjempe om  gullmedaljer og Kongepokal på hjemmebane. Arrangementet har en egen nettside på www.nmsprint2021.no der det fortløpende blir lagt ut aktuell informasjon.

31.08.2021
- haraldef

Vi er igjen klare med et godt treningstilbud til de aller fleste fra 17. august og frem til høstferien i første omgang.

Treningene vil naturligvis fremdeles være noe preget av smittevernsregler, men det blir løp i skogen, moro og nye løyper hver uke.

Les mer om tilbudet her. Velkommen til høstsesongen 2020!

12.08.2020
- haraldef

Heming Turorientering er åpen med kartene Bogstad, Husebyskogen, Skådalen og det splitter nye Holmendammen.

Kjøp kart digitalt på https://turorientering.no/heming/

05.04.2020
- einarhoved

O-trening for nybegynnere høsten 2023

Velkommen til o-trening for nybegynnere –
Høstsesongen starter mandag 21. august kl 18:00-19:15 ved Øvresetertjern

Heming Orientering inviterer til høstens nybegynnertrening i orientering for barn i alderen 9-10 år (født 2013-2014).

Treningene etter sommeren går mandager fra 21.august til og med 25.september. Treningene er praktisk lagt opp med fokus på aktiviteter med fart og moro. For de som vil lese eller øve seg litt hjemme finnes nyttig informasjon på orientering.no.  

Oppmøtested den første gangen er ved Øvresetertjern. Senere i høst vil treningene foregå ulike steder som i Husebyskogen, Grindbakken skole og Jegersborgdammen. Informasjon om den enkelte trening og oppmøtested gis via Spond. 

Treningene
På nybegynnerkurset legger vi opp mange lekbaserte øvelser. Det viktigste er at barna lærer litt orientering og mestrer nivået treningene er på. I tillegg skal vi ha det gøy sammen med venner og klubbkamerater.

For barn født i 2013 som tidligere år har deltatt på nybegynnerkurs og som er litt erfarne kan prøve seg på treningene til 11-13 års gruppa hvis de ønsker større utfordringer. Det vil være noe fleksibilitet mellom gruppene, men det er viktig at barna mestrer nivået treningene er på.

Det vil også komme tilbud om å delta på løp som egner seg for nybegynnere, for eksempel “Nabokarusellen”, klubbmesterskap for Heming orientering og andre terminfestede løp. 

Påmelding og treningsavgift
Treningsavgiften for hele sesongen er kr 1200,- (Kr 800,- for helt nye etter sommerferien).

Treningsavgiften dekker treninger og alle startkontingenter på stafetter, Nabokarusellen og terminfestede løp (gjelder for alle barn opp til og med 12 år. For eldre ungdommer er det en liten egenandel). Med terminfestede løp menes alle løp man melder seg på til via Eventor, unntatt trenings- og nærløp der man betaler kontant ved oppmøte.

I tillegg til dette kommer det en årlig avdelingskontingent til Heming Orientering på kr 100,- pr medlem under 25 år. (Denne kontingenten faktureres separat senere). Man må dessuten være medlem av IL Heming for å kunne delta på treninger i klubbens regi (kr 350 pr år).

Påmelding sendes på mail til orientering@heming.no.

Påmeldingen må inneholde barnets navn, fødselsår, og kontaktinfo til foreldre (e-post og mobil).

Utstyr
Deltakerne kan gjerne stille med kompass. Kurset vil baseres på bruk av tommelkompass. Et tradisjonelt "plankekompass" fungerer også, men er noe vanskeligere å lære. For de som er høyrehendte passer et tommelkompass for venstrehånd. Venstrehendte bruker «links»-kompass.

Vanligvis brukes det i tillegg en “brikke” for å kvittere at de riktige postene er funnet. Brikken er en liten dataenhet som løperen har med seg i skogen og som brukes til å kvittere at man har vært på posten. Klubben har datautstyr som gjør av vi kan lese av hvilke poster løperne har vært på og hvor lang tid de har brukt hvis de ønsker. Brikken varer i 4-6 år.

Barna trenger ellers normalt treningstøy og gode joggesko. O-løpere har alltid lange bukser i skogen selv om været ellers tillater shorts. Dette reduserer faren å skrape seg opp når de tar seg frem i terrenget.
 
Hva kreves for å bli en O-løper?
For å bli orienteringsløper kreves - i tillegg til interesse og motivasjon - god kunnskap om kart og kompass, og fysisk løpsstyrke. For nybegynnere er det aller viktigste å få en god forståelse av kart og kompass, og dette vil vi fokusere på. Det kreves ikke forhåndskunnskaper for å delta. Vi har flere hjelpetrenere som kan følge barna rundt løypa i starten. Vi vil også gi foresatte grunnleggende innføring i hva vi vektlegger på en av de første treningene, vi har også flere hjelpetrenere som bistår ved behov. Ellers kan vi anbefale at man prøver seg på turorientering. Turorientering kan gjøre søndagsturen mer spennende, og er en fin aktivitet for hele familien.
 
De minste barna (9-11 år) må ha bevist sine ferdigheter før de slippes alene ut i O-løyper i fremmed terreng, og før dette må de ha følge av en voksen eller en trener. På mandagstreningene vil barna operere i nærterreng og lett finne tilbake hvis de roter seg bort, men vi er spesielt opptatt av at de yngste følges i ukjent terreng inntil de har nok erfaring til både å finne rundt løypen - og finne tilbake til samlingsplass hvis de går på en storbom.
 
Her kan man finne en oversikt over de viktigste kartegnene som brukes for nybegynnere! Norges Orienteringsforbund har også laget et interaktivt kurs for orientering.
 
Ønsker du prøve orientering en gang eller to før du melder deg inn, møt opp på trening og si at du ønsker en prøvetime.

Hjertelig velkommen på trening til oss i Heming Orientering!

 

 

 

O-trening for 11-13 åringer høsten 2023

Velkommen til o-trening for 11-13 årsgruppen 2023–
Høstsesongen starter mandag 21.august kl 18:00-19:15 ved Øvresetertjern

Heming Orientering inviterer til orienteringstrening for barn i alderen 11-13 år (født 2010-2012). 

Treningene etter sommeren går mandager fra 21.august til og med 25.september. Treningene er lagt opp med en god kombinasjon av lekbaserte aktiviteter og praktiske øvelser hvor det blir trent på grunnleggende momenter for å bli trygge på å løpe en orienteringsløype på C-nivå (avansert nybegynnernivå).

Oppmøte den første gangen er ved Øvresetertjern. Senere i høst vil treningene foregå ulike steder som i Husebyskogen, Grindbakken skole og Jegersborgdammen. Informasjon om den enkelte trening og oppmøte gis i Spond.

Treningene
Det kreves ingen forhåndskunnskaper og alle er velkomne selv om du ikke har noen erfaring med orientering fra før. Det vil være litt fleksibilitet mellom gruppene slik at de mest erfarne fra 2013-årgangen kommer til å delta på noen av våre økter, samt at de mest drevne i 2010-årgangen kommer til å følge ungdomsgruppen. Vi kommer til å tilpasse deler av treningene noe etter nivå slik at alle skal oppleve mestring og få utfordringer tilpasset sitt nivå.

Det vil bli lagt mye vekt på å ha det gøy sammen og oppleve mestring av grunnleggende egenskaper som karttegn, orientere kartet og finne frem i enkle orienteringsløyper ved hjelp av ledelinjer, kutting mellom ledelinjer, kompasset, ledelinjer, høydekurver, kunne ta enkle veivalg og finne poster litt utenfor tydelige ledelinjer.

Vi oppfordrer også til å delta på  terminfestede løp og klubbmesterskapet for Heming orientering. 

Påmelding og treningsavgift
Treningsavgiften for hele sesongen er kr 1200,- (Kr 800,- for dem som er helt nye etter sommerferien).

Treningsavgiften dekker treninger og alle startkontingenter på stafetter, og terminfestede løp (gjelder alle opp til og med 12 år, for eldre ungdommer er det en liten egenandel). Med terminfestede løp menes alle løp man melder seg på via Eventor.no, unntatt trenings- og nærløp der man betaler kontant ved oppmøte. 

I tillegg til dette kommer det en årlig avdelingskontingent til Heming Orientering på kr 100,- pr medlem under 25 år. (Denne kontingenten faktureres separat senere). Man må dessuten være medlem av IL Heming for å kunne delta på treninger i klubbens regi (kr 350 pr år).

Påmelding

Påmelding sendes på mail til orientering@heming.no.

Påmeldingen må innholde følgende:

Barnets navn, fødselsår, og kontaktinformasjon til foreldre (e-post og mobil).

Utstyr
Deltakerne må stille med kompass. Kurset vil baseres på bruk av tommelkompass. Et tradisjonelt "plankekompass" fungerer også, men er noe vanskeligere å lære. For de som er høyrehendte passer et tommelkompass for venstrehånd. Venstrehendte bruker «links»-kompass.

Vanligvis brukes det i tillegg en “brikke” for å kvittere at de riktige postene er funnet. Brikken er en liten dataenhet som løperen har med seg i skogen og som brukes til å kvittere at man har vært på posten. Klubben har datautstyr som gjør av vi kan lese av hvilke poster løperne har vært på og hvor lang tid de har brukt hvis de ønsker. Brikken varer i 4-6 år.

Barna trenger ellers normalt treningstøy og gode joggesko. O-løpere har alltid lange bukser på i skogen selv om været ellers tillater shorts. Dette reduserer faren å skrape seg opp når de tar seg frem i terrenget.
 
Hva kreves for å bli en O-løper?
For å bli orienteringsløper kreves - i tillegg til interesse og motivasjon - god kunnskap om kart og kompass, og fysisk løpsstyrke. For nybegynnere er det aller viktigste å få en god forståelse av kart og kompass, og dette vil vi fokusere på. Det kreves ikke forhåndskunnskaper for å delta. Det er nødvendig for barn å ha en viss oppfølging av voksne i begynnelsen av O-karrieren, så hyggelig om foresatte er med på treningene i starten.
 
De minste barna (9-11 år) må ha bevist sine ferdigheter før de slippes alene ut i O-løyper i fremmed terreng, og før dette må de ha følge av en voksen eller en trener. På mandagstreningene vil barna operere i nærterreng og lett finne tilbake hvis de roter seg bort, men vi er spesielt opptatt av at de yngste følges i ukjent terreng inntil de har nok erfaring til både å finne rundt løypen - og finne tilbake til samlingsplass hvis de går på en storbom.
 
Her kan man finne en oversikt over de viktigste kartegnene som brukes for nybegynnere! Norges Orienteringsforbund har også laget et interaktivt kurs for orientering.
 
Ønsker du prøve orientering en gang eller to før du melder deg inn, møt opp på trening og si at du ønsker en prøvetime.

Hjertelig velkommen på trening til oss i Heming Orientering!

 

 

 

GuroHarstad 2023-08-21 19:42:55

Klubbmesterskapet 2023 arrangeres 7.september fra Voksenåsen

 

Årets klubbmesterskap arrangeres på det splitter nye kartet over Voksenåsen.

Som vanlig blir det fellesstart kl 18. Nybegynnere har fri start fra kl 17.45.

Målestokk 1:4000, og løypene går i skogen.

 

Etter løpet blir det mulighet til å ta seg et bad i svømmebassenget på Voksenåsen hotell, og det blir også servert pizza.

 

Påmelding til klubbmesterskapet gjøres i Eventor.

 

Velkommen til små og store Hemingløpere!