O-trening for 11-13 åringer 2021

Velkommen til o-trening for 11-13 årsgruppen 2021 –
Vårsesongen starter mandag 19. april kl 18:00-19:15

Heming Orientering inviterer til orienteringstrening for barn i alderen 11-13 år (født 2008-2010). 

Treningene arrangeres i henhold til myndighetenes pålegg om smittevern. Les mer om dette nederst på siden.

Treningene før sommeren går mandager fra 19. april til og med 14. juni (unntatt 17. mai og 2. pinsedag). Treningene er lagt opp med en god kombinasjon av lekbaserte aktiviteter og praktiske øvelser hvor det blir trent på grunnleggende momenter for å bli trygge til å løpe en orienteringsløype på C-nivå (avansert begynnernivå). Etter sommeren fortsetter treningene frem til høstferien.

Oppmøte de første gangene er ved Skøyen skole («baksiden» av Frognerparken med innkjøring fra Monolitveien). Senere i vår vil treningene foregå i Gaustadskogen, Midtstuen, Hemingseter og Øvresetertjern. Informasjon om dette gis på epost, websidene og Facebook.

Treningene
Det kreves ingen forhåndskunnskaper og alle er velkomne selv om du ikke har noen erfaring med orientering fra før. Det vil være litt fleksibilitet mellom gruppene slik at de mest erfarne fra 2011 årgangen kommer til å delta på noen av våre økter, samt at de mest drevne i 2008 årgangen kommer til å følge ungdomsgruppen. Vi kommer til å tilpasse deler av treningene noe etter nivå slik at alle skal oppleve mestring og få utfordringer tilpasset sitt nivå.

Det vil bli lagt mye vekt på å ha det gøy sammen og oppleve mestring av grunnleggende egenskaper som karttegn, orientere kartet og finne frem i enkle orienteringsløyper ved hjelp av ledelinjer, kutting mellom ledelinjer, kompasset, ledelinjer, høydekurver, kunne ta enkle veivalg og finne poster litt utenfor tydelige ledelinjer.

Vi vil også oppfordre til å delta på “Råtassløp” og andre terminfestede løp utover våren. Mer info om dette kommer.

Påmelding og treningsavgift

Treningsavgiften for hele sesongen er kr 1200,- (Kr 800,- for dem som er helt nye etter sommerferien).

Inkludert i dette er det inkludert at Heming betaler alle startkontingenter på stafetter, Råtassløp og terminfestede løp (For alle opp til og med 12 år. For eldre ungdommer er det en liten egenandel). Med terminfestede løp menes alle løp man melder seg på til gjennom Eventor, unntatt trenings- og nærløp der man betaler kontant ved oppmøte. 

I tillegg til dette kommer det en årlig avdelingskontingent til Heming Orientering på kr 100,- pr medlem under 25 år. (Denne kontingenten faktureres separat senere). Man må dessuten være medlem av IL Heming for å kunne delta på treninger i klubbens regi.

*** Påmelding her! ***

Utstyr
Deltakerne må stille med kompass. Kurset vil baseres på bruk av tommelkompass. Et tradisjonelt "plankekompass" fungerer også, men er noe vanskeligere å lære. For de som er høyrehendte passer et tommelkompass for venstrehånd. Venstrehendte bruker «links»-kompass.

Vanligvis brukes det i tillegg en “brikke” for å kvittere at de riktige postene er funnet. Brikken er en liten dataenhet som løperen har med seg i skogen og som brukes til å kvittere at man har vært på posten. Klubben har datautstyr som gjør av vi kan lese av hvilke poster løperne har vært på og hvor lang tid de har brukt hvis de ønsker. Brikken varer i 4-6 år.

Barna trenger ellers normalt treningstøy og gode joggesko. O-løpere har alltid lange bukser selv om været ellers tillater shorts. Dette reduserer faren å skrape seg opp når de tar seg frem i terrenget.
 
Hva kreves for å bli en O-løper?
For å bli orienteringsløper kreves - i tillegg til interesse og motivasjon - god kunnskap om kart og kompass, og fysisk løpsstyrke. For nybegynnere er det aller viktigste å få en god forståelse av kart og kompass, og dette vil vi fokusere på. Det kreves ikke forhåndskunnskaper for å delta. Det er nødvendig for barn å ha en viss oppfølging av voksne i begynnelsen av O-karrieren. Normalt uten korona er derfor mange foreldre med på treningene, og hjelper til med å følge med på barna rundt i løypa.
 
De minste barna (8-11 år) må ha bevist sine ferdigheter før de slippes alene ut i O-løyper i fremmed terreng, og før dette må de ha følge av en voksen eller en trener. På mandagstreningene vil barna operere i nærterreng og lett finne tilbake hvis de roter seg bort, men vi er spesielt opptatt av at de yngste følges i ukjent terreng inntil de har nok erfaring til både å finne rundt løypen - og finne tilbake til samlingsplass hvis de går på en storbom.
 
Her kan man finne en oversikt over de viktigste kartegnene som brukes for nybegynnere! Norges Orienteringsforbund har også laget et interaktivt kurs for orientering.
 

Smittevern
Det er viktig å understreke at vi i Heming stiller oss 100% bak helsemyndighetenes, Oslo kommunes og Idrettsforbundets krav og anbefalinger, og vi skal gjøre vårt for at smittevernet blir ivaretatt iht. enhver tid gjeldende reglement.

Dette gjør at man må være forberedt på endringer av planer og i verste fall avlysning av treninger. For tiden kan vi maksimalt ha 10 personer (barn under 20 år) i hver treningsgruppe. Vi ber dere angi skole og evnt navn på andre barn som det er ønskelig å være i samme gruppe med.

Men vi er også avhengige av deltakende barn og foreldre er bevisste og bidrar best mulig selv til godt smittevern. Fint om dere kan snakke med barna om dette på forhånd. Heming har lagt ut noen generelle råd og retningslinjer på denne siden.

 

Hjertelig velkommen på trening til oss i Heming Orientering!

 

*** Påmelding her! ***

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket