Samarbeid med sponsor gir miljøgevinst!

IL Heming har siden 2018 hatt et samarbeid med 3stepIT om sponsorat av en av fotballbanene – «3 Step-banen».

Nå har vi utvidet samarbeidet når PC’er til mange ansatte i flere avdelinger skulle skiftes ut!

2020-09-25
einarhoved

Idrettslaget Heming har revidert parken av PC’er, laptoper og stasjonære maskiner, og gjennomført en nødvendig oppgradering. Mange maskiner hadde utdatert programvare og operativsystem, og for svak prosessorkraft og lagringskraft til å håndtere oppdaterte systemer. Av både sikkerhetshensyn og at PC’er skal være et praktisk verktøy for de ansatte, tok vi en fullstendig gjennomgang i alle idrettsavdelinger. 

Spørsmålet dukket opp hva vi skulle gjøre med de gamle maskinene? Vi tok kontakt med vår kontaktperson hos 3stepIT og lurte på om disse maskinene kunne komme til nytte noe sted. 3stepIT var velvilligheten selv og stilte et innsamlingsskap til disposisjon der vi kunne samle inn både maskiner som var i bruk og skulle utrangeres, og de vi fant fra gammelt av i skuffer og skap. Til sammen ble det 15 laptoper og 3 stasjonære maskiner som enten skal få nytt liv eller bli forsvarlig resirkulert.

3stepIT driver med livssyklushåndtering av teknologi i 3 steg; anskaffelse, administrasjon og avhending. Forretningsideen bygger på sirkulære prinsipper og et ønske om å bidra til en litt grønnere morgendag ved å sette produktenes fullstendige levetid i perspektiv. Formålet er å gi virksomheter en smartere anskaffelsesmodell som gir tilgang til tidsriktige verktøy, samt en mer kostnadseffektiv IT-park – med god samvittighet.

- Helt supert at disse maskinene enten kommer til nytte andre steder, eller at de blir miljømessig resirkulert sine enkelte bestanddeler. Dette er en vinn-vinn-situasjon for idrettslag, samarbeidspartner og miljøet, sier klubbens daglige leder Einar Eide-Fredriksen.

- Vi ser at stadig flere virksomheter ser etter samme bærekraftige løsning som Idrettslaget Heming har benyttet seg av nå. Det er oppmuntrende å se at idretten tar ansvar og ønsker å avhende teknologi på en forsvarlig og bærekraftig måte, avslutter 3stepITs salgsdirektør Truls Buchar.

 

 

2020%20sept%203Step-skap.JPG

 

IL Hemings daglig leder Einar Eide-Fredriksen (t.v.) og sportssjef Langrenn Eivind Tonna (t.h.) foran et fullt skap med gamle maskiner, klart til henting!