Ungdoms-Birken 2018

Les mer om den minnerike helgen!

2018-03-14
erlends

Fredag ettermiddag ankom over 50 utøvere og 13 Hemingforeldre Sjusjøen, klare for en av årets kuleste samlinger og skirenn; Ungdoms-Birken. Denne gangen innkvartert i store og fine utleiehytter på oversiden av Låven. Perfekt beliggenhet for matservering og nærhet til langrennsløypa, og rett over gaten for Kiwi.

Mye trafikk og kø oppover, men alle rakk taco og infomøte før kveldskos på hyttene.

Lørdag morgen; Strålende sol og blåswix! Kan det bli bedre!? Med musikk fra høyttaler i drikkebeltet, og raske solbriller på, dro gjengen i vei for gjennomgang av løypa på Sjusjøen. Med god veileding fra Einar øvde vi som vanlig også på massestart i utforbakkene. Full fart og god stemningJ! Deretter var det tid for at støtteapparatet fikk seg en skitur, og barna dro på Kiwi og var på hyttene og koste seg.

Mens noen hentet alle startnummer i Håkonshall, satte smøreteamet i gang med den viktige smørejobben. Den var visst enkel i år… det ble noen tynne lag med Blå Extra..og så var jobben gjort.

Middag igjen, pasta denne gangen, som seg hør og bør for Birkebeinere, og utdeling av startnummer. Erik informerte om startordning og logistikken rundt målgang. Birken-sekker ble pakket og veiet, og renntøyet lagt frem; alt klart til den store dagen. Det ble en tidlig kveld, med litt nerver både hos små og store deltagere.

Søndag var det overraskende fint vær, ingen tåke i sikte, og smøreteamet pustet lettet ut. Etter frokost og utpakking fra hyttene dro årsklassene puljevis i vei til start, og testet ski på vei opp mot stadion. Blåswixen satt, noen la på et lite lag ekstra, og så var det inn på stadion: musikk på anlegget, nedtelling til start, tusenvis av spente birkebeinere svirrende rundt, og enda flere tusen spente foreldre. Herlig stemning – bør oppleves!!

Alle Heminger kom seg godt av gårde – med eller uten sykdom - og nesten alle kom seg også vel i mål. Noen knall og fall ble det for våre utøvere også, tradisjonen tro.

I Håkonshall var det gledelig gjensyn for støtteapparat og utøvere – noen fornøyde og andre mindre fornøyde – akkurat sånn det skal væreJ. Uansett; det ble velfortjent shopping i hallen, og innkjøp av O2-vann, henting av deltagerpremier og tiddiplomer, før avreise tilbake til Oslo.

Alt i alt en veldig vellykket Birken-samling!

Tusen takk til Erik Moe og Einar Wahlstrøm som nå har vært med på sin siste Birken-samling! Det er alltid hyggelig å være på tur med dere, og dere gjør det enkelt for oss andre i støtteapparatet å være med.  Hyttene er allerede booket for neste år, og støtteapparatet står klartJ.

 


Samarbeidspartnere Heming Langrenn


Følg oss på

Facebook

Instagram