Snowboard - Sesong & Arena

 

Høst (aug - des) - og Vårtrening (apr - juni) - Barmark i Heminganlegget og snowboard på SNØ

Nytt av høsten 2021 vil vi ha 1økt i nye heminghallen og 1økt på SNØ ila uken. Se høstplan for grupper og tider.

I heminganlegget trener vi for det meste innendørs både frittstående og trampoline for å bygge opp styrke, balanse og kordinasjon. Hensikten med styrkedelen i barmarkstreningene er å gi gruppen et godt fysisk grunnlag ifm belastningene kroppen utsettes for når de står på snowboard, samt i trampolinehallen.

Om våren er sesongen over og vi bruker tiden på at utøverne reflekterer og setter seg nye delmål/ hovedmål for ny sesong. Vårtreningene består av tilsvarende fysisk opplegg som for barmarkstreningene på høsten. Vårtreningen starter opp etter Oslo Vinterpark stenger for sesongen.

 

Vintertrening - Snowboard i Oslo Vinterpark (jan - påske)

I denne perioden vil snowboardgruppen trene på triks i parken. Overordnet fokus på hopp, rails og pipe/bue.  Men vi glemmer ikke viktigheten av lek på brett. En del av gruppen vil også delta på Norgescup i regi av Brettforbundet. Meld fra til trenere om dette er noe som kan være interessant å bli med på.

 

NB! Nødvendige ferdigheter for å delta på vintertrening og SNØ..

 

Opplegget vårt på snø krever ikke at man kan noen triks fra før, MEN man må ha grunnleggende snowboardferdigheter som utgangspunkt. Dette betyr at du SKAL kunne mestre å svinge, holde følge og det hjelper å ha vært borti litt småhopp og bokser/rails.

 

Vi har dessverre ikke trenerressurser for å følge opp våre medlemmer 1 og 1 om vinteren. På vintertreningene kjører våre medlemmer i grupper på alt mellom 5-15personer. Det er viktig at alle holder følge med gruppen de kjører med for at ingen faller bak!

 

Om målet er å lære grunnleggende ferdigheter som brems og svinging, vil utøveren være tjent med å starte først på en tilpasset snowboardskole eller ta private timer på egenhånd. 

Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen når de er klare for å utvikle seg i parken!

*Informasjon blir sendt ut på mail og oppdatert på våre Facebooksider. Her gjelder det å følge med før sesongstart.