Snowboard - Sesong & Arena

 

Høst (aug - des) - og Vårtrening (apr - juni) - Barmark i Heminganlegget og snowboard på SNØ

Barmarkstrening på høst- og vårtrening består av 1x økt i nye heminghallen og 1x økt på SNØ ila uken. Se høstplan for grupper og tider: https://www.heming.no/Adrenalin/Toppmeny/Pameldinger/-treningstider.html 

I heminganlegget trener vi for det meste innendørs. Både frittstående og trampoline for å bygge opp styrke, balanse/koordinasjon, visualisering etc.

Styrke; Består gjerne av både to- og ettbeinsøvelser, isolerte mage/ryggøvelser og en del øvelser for stabilitet både for bein, og overkropp. Dette er viktig for generell robusthet og "ståimot" evne for å kunne tåle belastningen som hopp, landinger og fall kan føre med seg. Det er mange elementer forbundet med snowboard som utøverne må etterhvert mestre ettersom de utvikler seg på brettet. Å gi gruppen et godt fysisk grunnlag ser vi som en sentral del i treningen vår. 

Balanse; Vi trener/utfordrer ofte i ytterpunkter og på forskjellig underlag på barmarkstreningen. Dette for at gjengen ikke skal bli "vippet av pinnen" når de skal håndtere rails eller landinger som ikke er like rene som man håper på. Balansetrening gir stor overføringsverdi i alle typer elementer på brett og annen idrett.

Koordinasjon; Ved å trene koordinasjon vil ofte utøveren vite hvor han/hun er, og hvor de er på vei til selv eller hvordan man skal gå fra a-til b i et triks. Vi kan ofte gi sammensatte og noen ganger komplekse øvelser som stiller krav til koordinasjon og planleggingsevne for utøverne. Vi trener mye på å spinne alle veier, både switch/vanlig, variere på hvilke bein man lander på og corks/flips. Treningen har innslag av trampoline, airtrack, trampett o.l.

Visualisering; Visualisere er noe mange av utøverne gjør, selv om de ikke alltid tenker helt over det. Å kunne bli bevisst på visualisering er en ekstremt viktig del av tilnærmingen til å lære nye triks og utføre triks de kan med annen variasjon. Ved å se på andre eller ved hjelp av video, kan man ofte gå gjennom trinnvis for å forstå hvordan man skal klare nye triks.

På våren blir tiden brukt til å reflektere over vintersesongen som er fullført. Her kan utøverne begynne å tenke gjennom nye personlige delmål/ hovedmål før høst-sesongen starter. Dette kan de begynne å jobbe med inn mot kommende vintersesong. På den måten har vi alltid en "rød tråd" gjennom året. Vårtreningene består av tilsvarende fysisk opplegg som for barmarkstreningene på høsten, men i litt mer generell tilnærming til øvelsene vi gjennomgår. Fokus her bygger mye på teknikk og utforsking av nye øvelser som man kan bygge på gjennom sommeren og som blir mer satt i system på høsten. 

Vårtreningen starter opp etter Oslo Vinterpark stenger for sesongen.

 

Vintertrening - Snowboard i Oslo Vinterpark (jan - påske)

I denne perioden vil snowboardgruppen trene på triks i parken. Gruppene holdes til vanligvis til 10stykker per trener. Gruppene deles ofte inn etter forskjellige nivåer eller hvor treneren ønsker de skal kjøre den dagen. Treningen består av et overordnet fokus på hopp, rails og pipe/buekjøring. Riktig tilnærming til elementære ferdigheter som f.eks. optimalisert utførelse i "inn-run", hvilke kant man skal ligge på i pipen, utganger av hopp/ inn på rails og forskjellige "grabs" kan hjelpe alle til å bli en bedre brettkjører på sikt.

Viktigst av alt, vi glemmer ikke den uroganiserte aktiviteten og VIKTIGHETEN av LEK på brett

En del av SB-gruppen deltar på Norgescupene i regi av Brettforbundet. Kids, yngre jr., jr og Open klasser kan stille. Meld fra til trenere om dette er noe som kan være interessant å bli med på.

 

NB! Nødvendige ferdigheter for å delta på vintertrening og SNØ..

 

Opplegget vårt på snø krever ikke at man kan masse triks fra før. Derimot må man ha grunnleggende snowboardferdigheter som utgangspunkt. Dette betyr at du SKAL kunne mestre å svinge, holde følge med flere personer i høy hastighet. Det hjelper å ha vært borti litt småhopp og bokser/rails i bakken.

 

Vi har dessverre ikke trenerressurser for å følge opp våre medlemmer 1 og 1 om vinteren. På vintertreningene kjører våre medlemmer i grupper på alt mellom 5-15personer. Det er viktig at alle holder følge med gruppen de kjører med for at ingen faller bak!

 

Om målet er å lære grunnleggende ferdigheter som brems og svinging, vil utøveren være tjent med å starte først på en tilpasset snowboardskole eller ta private timer på egenhånd. 

Alle er selvfølgelig hjertelig velkommen når de er klare for å utvikle seg i parken!

*Informasjon blir sendt ut på mail og oppdatert på våre Facebooksider. Her gjelder det å følge med før sesongstart.